Etusivu » Blogi » Radio Nova -soittolista sopii moneen makuun

Radio Nova -soittolista sopii moneen makuun

  • tehnyt

Radio Nova -soittolista on suosittu soittolista, joka sopii monenlaisille kuuntelijoille. Radio Nova sekoittaa monipuolisesti erilaista musiikkia soittolistoissaan. Tarjolla on niin suomenkielistä kuin ulkomaistakin musiikkia ja niin uusia kuin vanhojakin kappaleita. Radio Novan soittolista päivittyy tietenkin myös säännöllisesti. Niin kappaleet kuin ohjelmatkin vaihtuvat kellonajan ja päivämäärän mukaan. Uutta musiikkia ilmestyy myös koko ajan, joka tarkoittaa, että radioiden musiikkilistatkin päivittyvät usein.

Ihminen kuuntelemassa radiota.

Radio Nova -soittolista – viikon soitetuimmat

Radio Novan taajuus tarjoaa ennen kaikkea suosittuja kappaleita niin tältä vuosikymmeneltä kuin monilta muiltakin vuosikymmeniltä. Radion soitetuimmat kappaleet voivat vaihtua viikoittain. Radio Novan nettisivustolla on kuitenkin valmis soittolista viikon soitetuimmista kappaleista. Mikäli esimerkiksi kuulee Radio Novan taajuudelta hyvän kappaleen, mutta ei tiedä sen nimeä, voi kappaleen nimen tarkastaa kätevästi tämän soittolistan kautta.

Viikon soitetuimmat kappaleet sisältävät suurimpia ulkomaisia hittejä esimerkiksi pop- ja dance-kategorioista, mutta lisäksi se tarjoaa suosittuja kotimaisia kappaleita. Listalla usein olevia artisteja ovat esimerkiksi Lauri Tähkä, Ed Sheeran ja Erin. Artistit voivat tietenkin päivittyä joka viikko sen mukaan, mitkä kappaleet ovat milloinkin suosittuja. Artistit ja kappaleet voi tarkistaa radiokanavan soittolistasta kellonajan tarkkuudella.

Radio Novan taajuus

Radio Novan taajuus vaihtelee sen mukaan, missä päin Suomea on. Oman paikkakunnan taajuuden voi kuitenkin tarkistaa helposti radiokanavan nettisivuston kautta. Esimerkiksi Rovaniemellä se on 105,5 MHz ja Jyväskylässä 105,8 MHz. Radio Nova -soittolista on joka tapauksessa sama taajuudesta ja kaupungista riippumatta. Radio Novan taajuutta pääsee kuuntelemaan kätevästi esimerkiksi kodin tai auton radion kautta tai vaikka nettiradiota käyttämällä. Radio Kanava kuuluu esimerkiksi suoraan sen omalta sivustolta käsin.

Radio Nova on loistava kanava kenelle tahansa, sillä se tarjoaa harvinaisen monipuolisesti musiikkia eri kategorioista. Radio Nova -soittolista kiinnostaa iästä ja sukupuolesta riippumatta. Lisäksi radiokanava tarjoaa myös mielenkiintoisia ohjelmia musiikin soiton lomassa. Niiden aiheet voivat vaihdella laidasta laitaan.

Onko Radio Nova kaupallinen kanava?

Radio Nova on kaupallinen kanava. Se on myös Suomen ainoa täysin valtakunnallinen kaupallinen radiokanava, ja se on kaupallisista radiokanavista kaikista kuunnelluin Suomessa. Se tavoittaakin huimat 25,6 prosenttia väestöstä viikossa. Kanava lähettääkin musiikin lisäksi paljon muutakin, kuten uutisia ja liikennetiedotteita. Se sopii siis monenlaisiin tilanteisiin. Kanavalta kuulee esimerkiksi liikennetiedotukset ajaessaan ja se tarjoaa musiikkia esimerkiksi arkiaskareiden lomassa kuunneltavaksi. Esimerkiksi blackjack ja Radio Novan soittolista ovat myös rentouttava yhdistelmä vapaa-aikaan.

Kaupallinen radiokanava tarkoittaa, että kanavalta kuulee myös mainoksia, sillä radioiden toiminta rahoitetaan mainosajan myynnillä. Radio Novalla kuullaan myös erilaisia mainoksia. Ne eivät kuitenkaan ole pitkiä tai vie liikaa aikaa itse musiikin kuuntelulta. Radio Nova soittaa hyvin paljon musiikkia, eli uutta kappaletta ei tarvitse koskaan odottaa pitkään.

Radio Nova -soittolista sopii monille

Radio Nova soittaa monipuolisesti esimerkiksi pop-, iskelmä- ja dance-musiikkia hyvin erilaisilta artisteilta. Radiokanavan motto: ”Paras sekoitus klassikoita ja tyylikkäimpiä uutuuksia” kuvaa hyvin sen musiikkivalikoimaa. Se eroaakin monista muista radiokanavista. Esimerkiksi Classic radio on keskittynyt klassiseen musiikkiin, Radio Suomipop soittaa vain suomalaista musiikkia ja Radio Rock taas rock-musiikkia.

Radio Nova tarjoaa sivustollaan soittolistoja radiossa soineista kappaleista. Tarjolla ovat esimerkiksi Uusimmat-soittolista ja Juuri soineet -soittolista. Radiosta kuullun hyvän kappaleen nimen ja esittäjän voi siis tarkistaa reaaliajassa Radio Novan sivustolta. Myös jo soitetut kappaleet voi tarkastaa jälkikäteen.

Radio Nova -soittolista päivittyy säännöllisesti, joten kanavan kuuntelijan eivät takuulla ehdi kyllästyä jo kuultuihin kappaleisiin. Kanava soittaa suurimpia vanhoja hittejä, mutta myös maailman uusimmat ja suosituimmat kappaleet kuuluvat sen soittolistaan. Vaihtelua tuovat myös ohjelmat, kuten Radio Novan Aamu tai Radio Novan Iltapäivä sekä Radio Novan Sunnuntaibrunssi. Se kertookin tarjoavansa hauskasti tietoa ja viihdettä sopivassa suhteessa tunnetuiden juontajien juontamina.