Nettiradio

Nettiradio on nykypäivää

Monipuolinen nettiradio

Netistä löytyvät radiokanavat ovat suosittuja. Nettiradion yleistyttyä on tullut mahdolliseksi kuunnella myös ulkomaalaisia radiokanavia, vaikka koneella työskennellessään. Ulkomaalaisia kanavia löytyy netistä valtava määrä. Useat sivustot listaavat kaikkia netistä löytyviä radiokanavia, joten mieleisensä kanava on helppo löytää. Suomalaisista nettiradioista yksi suosittu on kasari nettiradio. Kasari soittaa kahdeksankymmentäluvun musiikkia, joka on nykyään monen suosikki. Netissä on mahdollista kuunnella helposti mieleistään radiokanavaa. Nettiradiosta voi kuunnella esimerkiksi tietyn aikakauden musiikkia, tiettyyn musiikkilajiin keskittynyttä kanavaa, luonnonääniä lähettäviä kanavia sekä paljon muuta. Tarjonta on lähes rajaton. Ulkomaalaisia nettiradioita kuunnellessa voi myös kehittää samalla kielitaitoaan.

Nettiradio mahdollistaa häiriöttömän radion kuuntelun. Suosituimmat nettiradiot mahdollistavat siis mukavan kuuntelukokemuksen. Tavallisella radiolla kuunnellessa saattaa ääni säristä, mikäli taajuus ei ole aivan kohdillaan. Voi olla, että taajuutta joutuu etsimään ja säätämään, eikä kuuntelu ole häiriötöntä.

Nettiradio
Nettiradio

Suosituimmat nettiradiot Suomessa ja ulkomailla

Suosituimpia nettiradioita Suomessa ovat muun muassa Suomipop, Radio Suomi, YleX ja Iskelmä. Ulkomaalaisista nettiradioista suosituimpia ovat muun muassa Retro FM, Eurodance 90s, NRJ 80s ja RMF party. Mutta koska nettiradiokanavien lista on loppumaton, löytyy suosittuja kanavia vielä paljon enemmän.

Osa nettiradioista ei lähetä lainkaan radioaaltolähetyksiä. Niitä nimitetään radiokanaviksi siitä huolimatta, koska niiden lähettämä ohjelma on samantapaista kuin tavallisten radiokanavien ohjelmat. Internet radiota on mahdollista kuunnella esimerkiksi älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella. Lisäksi vaaditaan tietysti toimiva nettiyhteys. Nettiradion kuunteluun on olemassa myös siihen tarkoitettuja internetradioita

Sovellukset nettiradion kuunteluun

Nettiradiota voi kuunnella selaimella ilman mitään erityistä sovellusta. Halutessaan voi kuitenkin ladata älypuhelimelle nettiradion kuunteluun kehitetyn sovelluksen, jonka avulla kuuntelu on helppoa. Radiosovellukset mahdollistavat lähes kaikkien Suomessa toimivien radiokanavien kuuntelun. Esimerkiksi Mytuner on sovellus, joka kokoaa kaikki radiokanavat yhden sovelluksen alle. Sen avulla pystyy selaamaan kanavia vaivatta.

Myös Radio Suomi on hyvä sovellus tähän tarkoitukseen. Radio-ohjelmat ovat helposti kuultavissa älypuhelimen kautta tämän sovelluksen ansiosta. Tiiviiseen pakettiin kanavia kokoaa myös Radiot-sovellus, jota moni nettiradion kuuntelija suosii. Tuneln radio on ehkä kaikista tunnetuin sovellus, joka onkin ollut saatavilla jo pitkään. Ehkä helpoin sovellus onkin juuri Tuneln.

Nettiradio - miten se toimii?

Sivustomme classic radio kertoo radio-ohjelmista, radiokanavista ja nettiradiosta. Kerromme myös, kuinka radiokanavia on mahdollista löytää ja kuunnella. Nettiradio on helppo tapa kuunnella radiota. Tarvitset vain laitteen, jossa on toimiva nettiyhteys. Tietokoneella voit kuunnella radiota netistä avaamalla selaimen ja menemällä radion sivulle. Puhelimella voit halutessasi ladata kuunteluun tarkoitetun sovelluksen, joka myös kokoaa kanavia helposti löydettäväksi yhden sovelluksen alta. Sovelluksen voit ladata puhelimen omasta sovelluskaupasta.

Mikäli haluat, voit myös hankkia vain nettiradion kuunteluun tarkoitetun erityisen laitteen. Nettiradiolähetin on kuin tavallinen radio, mutta vaatii toimivan nettiyhteyden, jotta radion kuuntelu onnistuu. Tällaisella laitteella ei voi kuunnella tavallista radiota tai käyttää muuten nettiä. Nettiradiolähettimellä esimerkiksi kasari nettiradio löytyy kuten tavallisellakin radiolla. Eli kanava löytyy etsimällä oikeaa taajuutta säätimellä.

Nettiradio