Radio-ohjelmat

Tietoa radio-ohjelmista

Radio-ohjelmat viihdyttävät

Radiojuontajat ovat nykyään suuressa suosiossa. Esimerkiksi aamuohjelmien juontajat tarjoavat viihdettä työmatkalaisille ja muille aamuvirkuille. Radiokanavat lähettävät hyvin monenlaista ohjelmaa. Jotkin kanavat suosivat musiikkipainotteista ohjelmaa, kun taas toiset kanavat tekevät vain puheohjelmia. Myös eri musiikkigenreillä on omat kanavansa. Voikin todeta, että jokainen kuuntelija löytää varmasti itselleen mieluisaa kuunneltavaa. Radiokanavat lähettävät ohjelmia ympäri vuorokauden ja uutisia lähetetään tasaisin väliajoin koko päivän. Jotkin kanavat tarjoavat kuulijoille myös toivemusiikin iltoja, jolloin kuulijat voivat toivoa lempikappalettaan soitettavaksi kanavalla. Luonto-ohjelmat kuuluvat myös joidenkin radiokanavien ohjelmistoon. Myös niissä on mahdollista päästä kuulijoidenkin osallistumaan ohjelmaan.

Radio-ohjelmat tarjoavat siis hyvin monipuolista viihdykettä ja kuultavaa. Musiikkiohjelmat ovat kenties tällä hetkellä kaikkein suosituimpia radio-ohjelmia. Musiikkiohjelmia on myös jaoteltu eri ikäisille kuulijoille. Jotkin kanavat ovat keskittyneet esimerkiksi vanhempien ihmisten musiikkitoiveisiin.

Radio-ohjelmat
Radio-ohjelmat

Musiikkiohjelmat ovat kestosuosikkeja

Erilaiset musiikkipainotteiset radio-ohjelmat ovat olleet suosiossa lähes koko radiohistorian. Usein radio avataankin juuri siksi, että halutaan kuunnella musiikkia sen kautta. Osa Suomen radiokanavista soittaa enemmän nuorille suunnattua musiikkia, kun taas puolestaan toiset kanavat ovat keskittyneet iäkkäämpien ihmisten tuntemiin kappaleisiin.

Kaikki radiokanavat lähettävät musiikkiohjelmienkin lomassa uutisia. Uutiset katkaisevat usein ohjelman hetkeksi, sillä uutisille on aina varattu tietty aika, jolloin niitä lähetetään. Usein uutisia kuullaan tasalta ja puolelta. Kuuntelijat ovat siis tottuneet siihen, että esitettävien ohjelmien lomassa kuullaan myös tärkeitä ajankohtaisia uutisia, joten se ei ohjelmien kuulijoita usein juurikaan häiritse.

Luonto-ohjelmat ja aamuohjelmat kuuluvat kanavien ohjelmistoon

Radiosta ei kuulla pelkästään uutisia ja musiikkiohjelmia. Yksi suosittu aihe kuulijoiden keskuudessa on luonto. Monissa radion luonto-ohjelmissa ratkotaan yhdessä kuulijoiden visaisia kysymyksiä ja jaetaan vinkkejä luonnon tarkkailuun ja puutarhan kunnostamiseen. Usein ohjelmissa vierailee tunnettuja luontoasiantuntijoita, joille kuulijat voivat esittää itseä askarruttavia kysymyksiä luontoon liittyen.

Muun muassa nettiradio on yksi hyvä väylä, josta radio-ohjelmia voi kuunnella. Se on yhä suositumpi tapa kuunnella ohjelmia. Yhä useampi ihminen kuuntelee radio-ohjelmia nettiradion kautta sen sijaan, että radio aukaistaisiin vain autoa ajaessa. Sivustollamme kerrommekin enemmän nettiradiosta ja sen ohjelmista. Nettiradiota on mukava kuunnella vaikkapa tietokoneella työskenneltäessä.

Radio-ohjelmat kiinnostavat myös lapsia ja nuoria

Radio-ohjelmat kiinnostavat myös lapsia ja nuoria. Useissa ohjelmissa esitetään juurikin lapsille ja nuorille suunnattua musiikkia, eli ei siis ihme, että radiota kuunnellaan jo aivan pienestä lähtien. Classic radio kertoo kattavasti radio-ohjelmista ja radiokanavista, sekä nettiradiosta. Usein lapset ja nuoret löytävät tiensä radio-ohjelmien pariin juuri nettiradion kautta. Lapsille ja nuorille suunnattuja ohjelmia lähettää yhä useampi radiokanava ja heidät on otettu hyvin huomioon tarjonnassa.

Suosituimmat radiojuontajat ovat varmasti koko Suomen kansalle tuttuja henkilöitä. Moni julkisuuden henkilö onkin pompannut suosioon juuri radiojuontajan työn kautta. Moni juontaja on radiouransa jälkeen ryhtynytkin juontamaan suosittua televisio-ohjelmaa. Näin on edennyt muun muassa Jaajo Linnonmaa, joka on tunnettu niin radiosta kuin televisio-ohjelmistakin, ja jonka äänen tunnistaa varmasti jokainen suomalainen radionkuuntelija.

Radio-ohjelmat