Etusivu » Radio NRJ – Hit music only!

Radio NRJ – Hit music only!

Radio NRJ Suomi on perustettu jo vuonna 1995 soittamaan hittimusiikkia nuorempaan makuun. Kanava on osa suurempaa radioketjua, joka toimii yhteensä kahdessakymmenessäyhdessä eri maassa ja on täten Euroopan suurin radioketju. Pääpaikka sijaitsee Pariisissa, Ranskassa. Suomessa päätoimipiste sijaitsee Helsingin Kaapelitehtaalla, mistä juonnetaan joka päivä lähetyksiä. Lähetykset saavuttavat yli 600 000 kuulijaa viikossa. Alueellisesti radiokanavan tavoitettavissa on radiomastojen kautta lähes viisi miljoonaa kuulijaa.

NRJ - Hit Music Only!

Radio NRJ – palkittu ja kuunneltu radio

Tämä radiokanava on muuttunut ajan saatossa nuorten radiosta aktiivisten nuorten aikuisten radiokanavaksi. Ydinkohderyhmä on 20 – 34 -vuotiaat naiset, mutta kanava tarjoaa monipuolisesti ajankohtaisia ja kiinnostavia aiheita kaikille. Kanava tarjoaa kuulijoille musiikkielämyksiä parhaimpien hittien sekä viihdyttävimpien juontajapersoonien kautta. Vuoden 2020 tutkimusten mukaan tämä on parhaiten sitouttavimpia radiokanavia. NRJ-livetaajuus on mukana siis siellä missä kuulijakin.

He kuvaavat olevansa enemmän kuin radiokanava. He toteavatkin, että kanava on tekijöiden ja kuulijoiden yhteisö. Tämä näkyy myös siinä, että kanava on ollut mukana suurien artistien keikoilla ja tukenut kuulijoitaan erilaisten tempausten ja tapahtumien kanssa. Esimerkiksi vuonna 2011 kuultiin ED-maratonlähetys, jonka tarkoituksena oli tukea pääsykokeisiin valmistautuvien lukemisurakkaa. Kyseinen erikoislähetys kesti 72 – tuntia.

NRJ-livetaajuus tavoittaa juuri sinut!

Kanava on tarjonnut seuraa kuulijoilleen muun muassa työmatkoille, lenkeille ja kuntosaleille jo useiden vuosikymmenien ajan. Radio NRJ on kuunneltavissa perinteisen FM-radion lisäksi myös nettiradiona sekä mobiiliapplikaation kautta. Vuonna 2009 he tarjosivat myös netti-tv:n, josta näkyi muun muassa Aamupoikien lähetystä. Netti-tv on myöhemmin lakkautettu. Taajuuksilla oli myös erilaisia erikoisnettiradiokanavia, jotka soittivat vain tietyn musiikkigenren tai tiettyyn teemaan kuuluvaa musiikkia. Erikoisradiokanavat netissä sulkeutuivat 2020 aikana, mutta perinteinen taajuus jatkaa yhä nettiradionakin.

Sosiaalisen median kautta radio NRJ tavoittaa Suomessa yli 310 000 seuraajaa. Näistä suurimpina somekanavina ovat Facebook sekä Twitter. Kanavan löytää näiden lisäksi myös Instagramista sekä TikTok-sovelluksesta, joihin tulee aktiivisesti viikoittain hurja määrä erilaista sisältöä aina live-videoista kilpailuihin ja tapahtumien backstagelle asti.

Viihdyttävät ja parhaimmat juontajapersoonat keräävät kuulijat joka päivä kanavalle

Kyseinen radio on tunnettu värikkäistä ja monipuolisista juontajapersoonista. Sieltä onkin ponnistanut useita tunnettuja juontajia ja julkisuuden henkilöitä. Aamujuontajat ovat ehkä tunnetuimmin ja värikkäimmin näkyneet julkisuudessa. Esimerkiksi nopeasti suuren suosion saavuttivat aamupojat Anssi Honkanen ja Renne Korppila. Muita tunnettuja mediapersoonia ovat Tuija Pehkonen, Laura Halmila sekä nykyisin YleX:llä toimivat Ville ”Viki” Eerikkilä sekä Juuso ”Köpi” Kallio. Nämä äänet musiikin ohella ovatkin mitä mainioin tausta vaikka Nopeampi kasinolla pelaamiselle.

Tällä hetkellä juontajina toimivat Jere Siltala, Julianna Jokela, Niko Nousiainen ja Jenni Haapala. Iltapäivää juontaa YouTubestakin tuttu Veronica Verho. Alkusyksyllä 2021 Niko Saarinen ja Rosanna Kulju korvasivat Veronican Verho Show:n, sillä Verho lähti juontamaan Love Island Suomen tuotantokautta. Saarinen ja Kulju ovat tuttuja toisilleen SaarinenxKulju – podcastistaan.

Radio NRJ soittaa parhaimmat uutuushitit

”Hit music only!” on kanavan tunnuslause. Radio soittaakin parhaimpia hittejä ja uutuusmusiikkia. Radio-ohjelmat tarjoavat monipuolista musiikkia juontojensa välissä, ja juontojen ulkopuolella soi tauotta parhaimpia musiikkeja. Perjantaisin kuullaan Afterworkseissa NRJ-Fresh hittejä. Tämä hittilistauksen voi löytää myös Spotifysta, jonne viikoittain päivitetään parhaimmat uutuudet. Kanava on julkaissut myös kokoelmalevyt: NRJ One Hit Wonders 1–2, NRJ Hits 1–18 sekä NRJ Party Planet.

Radio-ohjelmat löytyvät myös Podplay sovelluksesta, josta voi käydä kuuntelemassa ohjelmien parhaimmat palat. Podplaysta löytyy myös kanavan omia podcasteja, joita ei ole tarjolla muualla. Sieltä voi myös käydä kuuntelemassa podcasteja ja ohjelmia myös esimerkiksi ranskan, saksan ja englannin kielellä.

Kuten huomaamme radio NRJ tarjoaa kuulijoille juuri sen kaiken, mitä tarvitsemme. Löytyy parhaimpia ja uusimpia hittejä, värikkäitä ja loistavia juontajapersoonia sekä viihdettä ja tukea arkipäivän eri tilanteisiin ja eri elämänvaiheisiin. Tämä on monipuolisesti itseään täydentävä kokonaisuus nuorille aikuisille ja kaikille muillekin, jotka haluavat nauttia elämästä, musiikista ja tapahtumista – livenä, somen tai radion kautta.